Zadanie 4. Nowe metody technologiczne dla poszerzenia bazy surowcowej cynku i ołowiu z wykorzystaniem półproduktów i materiałów odpadowych

Zadanie 4. Nowe metody technologiczne dla poszerzenia bazy surowcowej cynku i ołowiu z wykorzystaniem półproduktów i materiałów odpadowych

Projekt nr:

Zadanie 4. Nowe metody technologiczne dla poszerzenia bazy surowcowej cynku i ołowiu z wykorzystaniem półproduktów i materiałów odpadowych
Kierownik zadania – Ryszard Prajsnar

Podzadanie 4.1
Opracowanie metod utylizacji żużli z przerobu różnych materiałów ołowionośnych dla odzysku ołowiu i innych metali (Zn, Cu) z wytworzeniem żużli odpadowych przydatnych do gospodarczego wykorzystania
Kierownik podzadania – Ryszard Prajsnar

Podzadanie 4.2
Badania nad optymalizacją odzysku ołowiu z żużli z przerobu złomu akumulatorowego w procesach wzbogacania rud Zn- Pb
Kierownik podzadania- Cichy Krystian

Podzadanie 4.3
Opracowanie technologii odzysku cynku, ołowiu i miedzi z żużli pochodzących z przerobu materiałów ołowionośnych z hutnictwa miedzi
Kierownik podzadania – Ryszard Prajsnar

Podzadanie 4.4
Opracowanie technologicznego schematu wzbogacania odpadów flotacyjnych z wybranych obszarów składowisk dla odzysku cynku w postaci kwalifikowanych koncentratów
Kierownik podzadania- Cichy Krystian

Podzadanie 4.5
Badania nad charakterystyką i wzbogacalnością rudy Zn – Pb pochodzącej z nowych rejonów
Kierownik podzadania – Barbara Rudnicka

Podzadanie 4.6
Opracowanie nowego schematu technologicznego wzbogacania rud Zn- Pb przy udziale rudy z nowych rejonów w warunkach istniejącego parku maszynowego w ZGH „Bolesław”
Kierownik podzadania –Cichy Krystian

Podzadanie 4.7
Opracowanie nowej intensywnej energooszczędnej technologii przerobu szlamów poługowniczych dla poprawy jakości surowego tlenku cynku
Kierownik podzadania – Ryszard Prajsnar

Podzadanie 4.8
Opracowanie optymalnych parametrów przerobu złożonych materiałów tlenkowych w procesie spiekania i produkcji Zn i Pb w piecu IS
Kierownik podzadania – Ryszard Prajsnar

This will close in 0 seconds